G.A.S.
OPINIÓ
ESPAIS D'ART EN REVISIÓ
ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 15/09/2017
GAS
Diàriament em plantejo el sentit expositiu d’un centre d’art, museu o galeria. El penjar quadres i quadres perquè els visitants admirin i facin les seves pròpies fotos de les imatges que tenen davant. Com un loop que mai s’acaba. Com una enciclopèdia que augmenta de pes amb la ceguesa.
La humilitat em porta a confiar i garantir que les propostes per què apostem expliquin més enllà de la mera decoració. No ens ho han ensenyat a l’escola, però ho hem après. Involuntàriament o com si un àngel o un marcià ens obligués a fer-ho. On els llenguatges es perden.
Una exposició ha de mostrar sense obligar. M'oblido a la tercera frase documentada dels museus de puny i lletra. Crear expectativa i no ser font de sensacions. Reitero que Port Aventura abarateixi el preu de les entrades. La societat necessita pujar al pop gegant i donar voltes i voltes, fins que l’última sotragada els faci sentir com si tornessin de vacances.
De noves experiències n’hi ha internet ple. De novetats, de transfusions de sang i d'idees gratuïtes. El que manca és la noblesa, l'escombrar i fregar i penjar i frisar i xocar contra la paret i amb la mà a la ferida, continuar i continuar. Com l’addicte que fa caure de nou el mur que tanta il·lusió ens feia.
Paral·lelament a a l’aparició de nous museus privats i institucions sense ànim de lucre, neix Gas. Una galeria nòmada dins una furgoneta. És a Los Àngeles, on han proliferat espais petits, àgils i independents. Gas està creat per Ceci Moss. Entre altres, l’espectacle inaugural és Fuck the Patriarchy, que presenta el treball d’artistes optimistes, amb missatge esperançador de resistència i negativa radical.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada