LOIS WEBER VISITA EL MAR

De vacances 

OPINIÓ

LOIS WEBER

ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  18/08/2017 



DE VACANCES A BENIDORM



Combatre el temps davant del mar o davant dels pins verds. Envoltats de para-sols o erugues processionàries i creient que abans tot era millor, ara la gent parla més. Massa. Fins hi tot el cava, l’acampada lliure, la contaminació i les taronges robades dels camps valencians, han canviat. L’estiu és més amable com quan tu  passeges un llibre sota el braç. Quin és el país que ens queda per descobrir. El teu. Potser serà l’agost o gairebé segur se t’emportarà el tren per error. Si mirem endavant, que sigui molt amunt. Si vingués de vacances al berguedà o al bages, possiblement visitaria Solsona i Vic. Les centrifugadores sempre t’allunyen del centre. Madrid em recorda el rimel galtes avall.

Quan el cristianisme influeix a les pel·lícules contemporànies, el resultat acostuma a ser un dilema predicador sobre els mals de la societat. A principis del segle XX, la directora i productora Lois Weber, va produir pel·lícules socialment conscients, que defensaven als menys privilegiats.

Les dones rere les càmeres eren fets peculiars. Weber tenia més de 130 curtmetratges. Al berguedà hi tenim la Lola Besses. I així continua el món. Obrint i tancant finestres amb els vidres trencats. La versió d’avui seria The Leftovers.


És estiu. Màxima llum. Màxims gelats. Màxims Andorra i poca aigua a la riera. Si aprofitem per humitejar el cervell, que ens serveixi per retenir imatges, abans oblidarem el desamor que les postes de sol. A l’escola s’utilitzaven gomes Milan. Aquells colors que canvien i envaeixen cada segon. La Samantha Fox del circ Du Soleil. Estem preparats per un bon salt.



Comentaris