DE LA FUNDACIÓ LUMA A ARLÉS

Bitllets de mil

OPINIÓ

RENCONTRES ARLÉS


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  01/09/2017 



BITLLETS DE MIL

Cada tres mesos comença un calendari. Vacances, cap d’any, primavera i rebaixes. Tenim noranta-nou dies per repensar-nos intencions. Revisem mapes. Quan ens mirem als ulls algunes preguntes perden sentit. Cap món s’ha perdut com a perfecte. Tornem a l'inici, amb la família, a les fulles esgrogueïdes i a l’amor per l’horitzó que ressegueix la teva casa. Organitzem l’armari, el Sanex, el calaix de sastre, el compàs i les gomes. Ja ho hem pensat tantes vegades que no ens atrevim a simplificar-nos els sentits.

Arlés és una ciutat del sur de França. Gairebé a quatre hores de les teves mans imperfectes. Rencontres d’Arlés el festival de fotografia que es realitza des del 1969 de juliol a setembre. Els visitants diuen que ha perdut l’essència. Qüestionable. En total una 60a d’exposicions que es distribueixen a llocs emblemàtics del patrimoni. Espais que normalment estan tancats. Com els nostres.


Al mig del bonic pastís s’hi afegeix la Fundació LUMA Arlés. Una senyora ultraforrada que fa dissenyar un edifici a Frank Ghery. Coets amunt. Si això succeís aquí, els tancarien al manicomi, tot i que hi tenim alguns bolets que poden fer-hi suc. Fundació Vila Casas. Home digne, admirat i respectable o Fundació Sorigué, de la qual m’han parlat sempre malament. El paper d’un mecenes motivat. Repartir bitllets de mil o donar suport a artistes independents, projectes de risc, pioners, assumir l’experimentació i mil missions més que cremen les pestanyes dels ulls. No tot s'hi val encara que tinguis molts duros. Ampliar coneixement i dotar de valor els qui o que ens envolta. Arriscar-se.




Comentaris