MASCOTES D'EN MARC

Ensinistrar animals

OPINIÓ

MARC OHREM-LECLEF


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  9/06/2017 


ENSINISTRAR ANIMALS


Salts i terres d’hípiques gironines. El cor s'enamora per un missatge de bon dia i busca entre vinils si els jutges de pau tenen preu. Tres punts que no existeixen i el paisatge estètic es resumeix amb una torreta negre. Llegir els horòscops pot fer-te adonar que no participaràs mai a les olimpíades. Podríem fer llargues llistes d’espais i llibres desconeguts fins i tot per Casiopea i l’agència tributària. Gràcia no és Garcia. La diferència de la lletra ets tu.

Quan transmet un fotògraf? Cada dia m'atreu més l'arquitectura, però les fotografies d’en Marc Ohrem-LECLEF també. Estableixen diàleg i immersió entre comunitats masculines. Domini animal, tradició espiritual i lluita lliure. Les bengales de la resistència –Olympic Favela- és el treball de foto i vídeo realitzat a les Faveles de Rio de Janerio per les olimpíades. Una campanya ordenada pel mateix govern, que desallotjava i separava a milers de famílies, va veure com se li girava del revés. Ohrem visualitza mundialment la denúncia d’una manera elegant i intel·ligent.


Recursos i moments simplistes són els que tenen de figurar al calendari. Edat, nom i possessió. Descobrir Amèrica en temps de Franco era un logaritme com qui no entén les bromes del sogre. Anell al dit, cor ferit. No hi ha imaginació si tot està endreçat. La hipocresia es maldestre. Sempre és més simple la vulgaritat que un plat d’arròs. Qui lluita dia a dia pot escollir entre guanyar hamburgueses o un jersei talla S. Pompeu aportarà tota la llum necessària per cremar-te serrells.















Comentaris