VENÈCIA BIENNAL

Ara que som rics

OPINIÓ

ANNE IMHOF / ERWIN WURM




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  12/05/2017 

ARA QUE SOM RICS



Passen tan de pressa els dies que no podrem parar de tenir els ulls cada vegada més oberts. La sensibilitat d’una flor pot arribar a copsar-me la pell. Com el migdia.  El corrector, les paraules, el català, l’aigua de Viladrau i els justificants d’ingrés. Qualsevol dia no serviran mai més per res. Com tu i els teus somnis. Com Hiroshima i els revolts de la carretera d’Avià.

L’aritmètica, la física i l’aeròbic són partícules de quan el sol esmorza dins del cap. Engega la 57a biennal de Venècia. La més transformadora de les edicions. Anne Imhof representa Alemanya. Una habitació, una casa, un pavelló, una institució, un estat. Parets i entorn de vidre imitant un banc o un espai de finances. Pressió i impotència com gossos guardians. El cos dels intèrprets atrapats dins del vidre, convertits en capital en diner, no com a càstig, sinó com a fracàs personal.

L’austríac Erwin Wurm ha transformat l’arquitectura en escultura. Des de cos humà a les cases del revés, demostrant que es pot trobar resposta als estats d’ànim i les condicions socials del nostre temps.


Dos bitllets per arribar a Venècia. L’art que fa aigües. Entre góndoles i Castafiores. Gords plens d'oxigen literalment embotellat. Gira que gira i torna a ser l’hora clau. En breu serà més important el teu primer portàtil que el primer pas. Vivim de color rosa i sense les claus.





Comentaris