VEÏNS I TÍTOLS DE SETMANA SANTA

Colònia Pons 

OPINIÓ

PRESERVAR NO ÉS FUTUR




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  13/04/2017 

PALMES COM OLLES


Quan la cultura esdevé un entreteniment es transforma en aigua i cloro. Versió meitat i meitat. No hi ha cap obligació de fer cua. El vèrtex del bolígraf substitueix totes les teves paraules. Podria escriure com un ànec mut i abraçar-te com si s’acabés el món. Cadaqués apareix quan fa aquest bon temps. La setmana santa és una col·lecció d’ous i mones de Pasqua. Com tu i com jo. Qui no s’ha pintat mai la cara ?.

A mesura que passen els dies, la ignorància és més gran. També la simplicitat. Conviure amb persones com roures et fa ser més intens, obert, carismàtic, amorós i totes les paraules que fan saltar els cavalls àrabs durant les competicions.

La colònia Cal Pons (Puig-reig) ha estat declarada bé cultural d’interès nacional. Un pas més. Gran i contundent. Ajuntament, us heu marcat uns quants punts més. Molt bona notícia. Preservar aquest espai és un futur a tot el projecte colonial berguedà. Benvingut sigui. Senyors que maneu a Puig-reig, ara ja teniu possiblement més opcions per a un suport econòmic, a partir d’aquí, acció i ànims. L’èxit de la passada edició del Vieer Fest celebrada a la colònia de cal Prat, dóna més pistes a què, qui i com. Sentit crític, criteri i paciència.


Polítics i veïns contamineu-vos d’aquest afany de recuperació d’història. Encara que sembli impossible, d’aquí a deu anys, les colònies seran pol d’atracció. Compreu-vos-hi la parcel·la per la tenda de campanya i omplim-les de coherència. Coneixereu els covards perquè són els que sempre prohibeixen i diuen que no. Accions fàcils. 



Comentaris