RCR ARQUITECTES OLOT

Casar-se

OPINIÓ

RCR ARQUITECTES



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  17/03/2017



CASAR-SE

Els començaments sempre tenen aquell regust de llepar ferro. D’emancipar-se i girar l’esquena a la tradició o traïció. Com un poema lleu. Com fer la primera comunió. És evident que l’única cosa que perdem amb els anys és el temps. Les capes i capes de cebes que ens cauen al terra cada matí quan posem els peus al terra.

La capacitat d’entendre és una pràctica que ens ve donada com els gols d’en Mesi. Quan un arbre és tort, li manca un tutor. Llavors queda correcte a partir d’una visió purament estètica, educativament popular. Si desentones dins del paisatge, pots lamentar-te o tirar vinagre a les ferides. El temps ho posa a tot lloc. L'arquitectura és l'evidència.

Un sí rotund. El resultat del bosc tort és RCR. Em robem tots els cors. Mimetisme OLOT. Espai de laboratori d’arquitectura obert per a desenvolupar la recerca i la transversalitat creatives. Estrenen web 29 anys després. Tres persones, que l’admiració se’m queda curta. No innoven. Evolucionen cada projecte. Ramon Vilalta assegura que ja no es comuniquen amb paraules. És evident. Molts anys. Les seves propostes tenen cura de cada centímetre i del seu destí. El Prize és un Nobel, un Oscar o una filosofia dels minuts guanyats.


Molt sovint, com més pedales, més voltors t’envolten. Cerquen la debilitat. Però la cursa es tradueix en esforç, en múscul. Proverbi. Mascle, eufemisme. Psicodèlica. RCR admiració.



Comentaris