DETROIT ÉS BERGUEDÀ

Requeriments

OPINIÓ

DEFENSAR EL POBLE 



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  3/03/2017

EL DETROIT CATALÀ


Detroit podria ser Manresa o Cal Rosal. Txernòbil Berga i el passeig de la Pau després del tancament de les mines. Detroit va ser una de les ciutats amb més població dels Estats Units. Cal Rosal, la fàbrica més gran de tot el riu Llobregat. La crisi i l’evolució s’endugué com un tsunami tota l’activitat econòmica. La berguedana i l'americana. La del bages també. La societat ha tingut l’obligatorietat d’evolucionar. Les lleis i normatives no ho han fet. Estem encallats sense conduir per l'esquerra.  

Tu et moriràs i jo també. La diferència és el rellotge que no portem. M’interessa gens l’enfrontament polític. Diàleg, respecte i discurs coherent. No deixar perdre el patrimoni que ens queda. Donar-li un gir. Un ús facilitat pel carregós pes institucional. L’enquistament a la burocràcia en forma de loop no té sentit. Mentre jutgem, el patrimoni català cau i els requeriments s'acumulen.

La part impossible l’està mostrant Detroit. Reconvertir el model. Les velles i abandonades naus passen de la brutícia a la verdor. MIUFI és una organització sense ànims de lucre. Una plataforma que promou l’educació i la sostenibilitat. Un projecte que canvia el cicle de la destrucció. 

No cal ser de la cup, convergent, socialista o activista. És criteri i lògica. Donar suport necessari per evolucionar-nos. Si, som dels qui ens enfilem a les teulades. Si, som dels qui estem disposats a plantar flors on només hi ha runa. Ara que arriba el color. El de la no prohibició. No ens pertoca. Treballem per una comarca cultural referent davant del món. Bateguem com el cor feliç. 

Estimats. Benvinguts al segle XXI. Benvinguts a la reconversió industrial. A la recuperació de la memòria. A l’aplicació del sentit comú i al respecte per a tothom. A arremangar-nos i mirar endavant.








Comentaris