NUNES I SANTA MÒNICA

El destí de l'art

OPINIÓ

ARTS SANTA MÒNICA


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  16/09/2016


ARA QUE NO ENS HI VEIEM

Des de Barcelona no tots els terrats són iguals. Entre refrigeradors d’oli i aigua amb gust de clor. Avui no deixarem enrere mai més. Banderes de la Pompeu, Facebooks i pastels refinats. Narcisismes. Si tu dorms, la nit és més tranquil·la. Com una novel·la i els llibres vermells.

Sorprenentment Arts Santa Mònica dedica una interessant exposició a Nunes -Més enllà del temps-. Director de cinema, personatge excèntric. Irreverent i de declaracions raonades i intempestives. A la sala annexa, prop del balcó on també s’hi fuma, hi trobem Ingràvid, amb el Hate de la Manoli Mansilla. Documental inclòs i fotografies a tot color. Vergonya a part i contundència del que ha de succeir. El teu futur passa pel terrorisme estètic.

La resta de Santa Mònica m’avorreix. L’escala de fusta és preciosa. La sala de cadires blanques també. El teòric art emergent de la tercera planta és pamfletari i cansat. No busca ni revolts per fer pensar. És aquell art que s’excusa sempre. A fora, el Santi Vila puja al seu cotxe de vidres foscos, mentre se’ns repassa amb una mirada inútil com l’art que gestiona.

Dispersió però constant. A Alemanya el Berghain proclama la música techno com oficialment cultural. Els clubs berlinesos ja són dins del sac d’activitat cultural, de la mateixa manera com la música clàssica, els museus, concerts, teatre. L’esvoranc que hi ha entre el nord i el sud d’europa s’encalla als Pirineus.

L’infinit cultual no és un pròleg. Manresa fa poesia, Berga segones Patums, Sallent Fumeres. Si assumim el repte que no hi hagi fredor per part teva. No tot caduca, no tot és zero zero i bufar amb l’abdomen. La particularitat és aquesta.


Comentaris