FANTIN LATOUR

AMOR DUAL

OPINIÓ

FANTIN LATOUR





ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  30/09/2016

CINCO DEDOS DEL AMOR

L’amor és pa, canelons i tabac. Estimar és un sofregit de veritats i incoherències. L’amor són diumenges i escudella salada, flors tatuades, versos i barba de mesos. L’amor quan explota és abusiu. Uns pits que mai s'obliden. Passió són paisatges i jardins. L’amor mal entès són matalassos al menjador per tres persones. L’amor és una furgoneta i uns mitjons foradats. Els dies són lavabos del castell del Mas Oller i un curs de jardineria amb tu. L’amor es mesura amb ansiolítics i cartutxos, cavalls, muntanyes, hammams berguedans i somriures que tot ho guanyen. L’amor és una abraçada abans d’obrir la porta d’un dissabte nit de festa major i una cançó al whatsApp cada matí.

Fantin Latour pintava flors delicades i bellesa inquietant. Bodegons de lectura obligatòria que compraven els rics de Londres. Pintures que t’agradaria trobar dins del calaix on guardes les calces o els calçotets. Fill de professor italià i mare russa, es relacionava amb els impressionistes, tot negant les seves teories. D’estil romàntic inspirat en Delacroix. Sectari és endogàmic i solitari. Si barreges els convidats de la taula, escoltaràs diferents opinions i criteris. Posa un desconegut a casa cada diumenge, de la Cup, de Convergència, musulmà, lesbiana, mosso, paleta o caixera del Lidl. Dormiràs més i millor.



La dualitat és el que ens uneix. Fantin Latour i l’amor. No hi ha res random. És tot cert. El gènere pot ser neutre, masculí i femení. Les consideracions externes, sovint, són poc o molt antiquades. Pintar flors i conservar l’exquisit moment de frescor, perdurable dins dels anys. Com l’amor i l’estimar.




Comentaris