INSENSATS TROPICALS

Magén Arquitectes

OPINIÓ

ESCATRÓN



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  19/08/2016


INSENSATS TROPICALS

Sense poesia. Sense presses. Quan camines endavant sense posar intermitents. Sense banyador. Tu no ets un hedonista. Ets un món.

Les vacances ens fa trobar nòvios, nòvies, fills i tietes. L’any 2013 a la Xina podies llogar-te una parella per celebrar el cap d’any. 40 eurets. La llibertat sexual no és un mite, ni una llarga conversa repetitiva. És un llit, una terrassa, una matinada o una riera. Aquest és el nostre estiu. Vermell com la síndria sucosa. La sort sempre hi és. No cal regar l’hort.

Escatrón és un municipi de l’Aragó, situat a la província de Saragossa. Tenen vaquetes d’aquestes que persegueixen els animalistes, una gasolinera, una piscina, una església, pseudònims i calor, cervesa freda i una mica de tot dins l’antigor. No crec que hi vagi mai. També té un ajuntament nou. No políticament parlant. Això ja és més difícil, per molts calers que inverteixin. Allà i aquí.

Magén Arquitectes són els que signen el projecte situat al vell mig del casc històric. No s’acaba d’entendre la paradoxa que s’utilitza per descriure projectes estètics i moderns. Integració i contraposició, tot i que el recurs del vuit com a generador d’espai sempre m’ha semblat interessant.

Les façanes exteriors són de pedra calcària i fusta d’iroko. La coberta de zinc i vidre, creant la percepció d’espais neutres i lluminosos.

L’art contemporani peca massa de discurs. La naturalitat no es pot explicar. Surt i neix dins de dins. Espontània. Com una rialla, una marató o les flors que regalaràs a la iaia. Tot és el no prometre. Realitat que diu ara i per sempre més.










Comentaris