ELECTROVINYES

30 cms més

OPINIÓ

ELECTROVINYES




30 cms. més


        Això no és Berlín. És un altre punt de vista. El Berguedà no és paralímpic ni el Bages té piscina olímpica i al Penedès no hi ha res. Concretem. Tres euros de pinya fresca, quatre gambes salades i arròs a la mexicana. Barcelona no pot oferir res més. Cou i s’ho ha jugat tot a una carta. Aquesta és la diferència. No perds el temps però ja queda tot dit. Com la conversa del paio que cobra a la gasolinera. Eixuts.

Quin joc juguen les comarques com les nostres?. Sol sense platja, carreteres sense autopistes, boscos sense excessos, parcs naturals sense muntanyes russes. Tomàquets sense additius. Cultura sense subvencions. Aigua sense clor. Colònies i barris antics sense gent. Edificis buits. Possibilitats. Tocar el cel. Si tu ho negues, espavila per tenir arguments. Això és així. Exactitud, actitud i versió de la moreneta versus ocellets.

Sorpresa final, com l’autobús de l’Imserso que va a Benidorm. Fa temps que no se’n tomben. La baixada i les caravanes. Si rasques acaba sortint sempre la realitat. Però quan les parets estan ja gastades i escrostonades, ofereixen l’essència.

Electrovinyes és el festival de Vilafranca del Penedès per aquest cap de setmana. Llibertat i independència electrònica. Es tracta d’aquelles joietes que apareixen molt molt puntualment. Tercera edició i un bon planter.

No fa falta ser visionari per veure que cada vegada tenim millors propostes. Ens tindrem de canviar cotxe per bicicleta. Fins i tot els noms. L’anglès canvia tradició per modernor. Com els gustos dels xiclets. Mireu enrere i si ho veieu millor, és heu envellit.

Comentaris