ELS AMANTS DE L'ANDERSON

Els Amants

OPINIÓ

JUSTIN ANDERSON


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  22/07/2016

ELS AMANTS

        La humitat no et deixa indiferent. Tots som amants. El somriure ens descobreix. Tenir-lo és pecat. Simplement ridícul. Actitud mal educada per un aspecte social. Indiscriminat. La població ha d’assumir el repte. L’amant no es troba. S’escull. 

El bon amant és el pastís de xocolata o les gambes salades. El bon amant és el que no beu del passat.  El bon amant és contrari. El bon amant escriu, llegeix, rega i s’asseu davant l’ordinador hores i hores. És el silenci, l’admiració i el bategar el cor. El preu més cotitzat. Dormir tard, llevar-se d’hora. El número torna a ser binari, com el sorteig de la ONCE.

Si no et despulles davant de tothom. Jumper. Delicat i curt film realitzat per Justin Anderson.  Homenatge a Pasolini (Teruma) i les pintures de David Hockney. Una família burgesa. Un visitant nu i enigmàtic, envaeix les vides dels quatre. Pare, mare, fill i filla. El desig eròtic és pervers. L’estètic finíssim. La piscina  inspira l’home a despullar-se. El treball d’Anderson s’inclina cap a l’absurdisme. Carregat de simbologia que segons l’autor no té cap significat. L’aigua vol dir tantes coses que es converteix en un símbol buit.

Quan els dies passen exageradament. El bosc, el color verd, els fars que et despentinen, els peus creuats. Sempre quatre. L’Instagram i la coixinera que no separa. El llit ocasional. La roba estesa. El soroll de l’ascensor. Les cases pintades de diferents colors. Els rius on es banyen els gossos. Les tertúlies a l’entorn. Els amants ho permeten tot. Possibilitats que una vegada s’acabi el dia, la setmana o la vida, et repassis amb bon somriure i ulls ulls.















Comentaris