FUTBOL PUNKS I CONSELLS

Consells Comarcals

OPINIÓ

FUTBOL I PUNKS


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  3/06/2016

Consells Comarcals

Si faig memòria, l’únic que recordo del futbol,  és l’Arconada, el Maradona i l’estratosfèric rapte d’en Quini. Vint-i-quatre dies,  final feliç i perdre la lliga. Això també és art. L’art de les set meravelles del món. Anarquia masculina gairebé. Conills transparents, lesbianismes consumits  i llibres amb olor de marduix des del centre de la capital manresana.

Quan fem repàs de les agendes, les notes s’acumulen. El Macba fa punk estèril, com qui fa servir condons cada dia, amb l’excusa de girar les hamburgueses de les graelles. L’important és la imaginació. Quan una idea entra en un museu es descontextualitza. S’amanyaga. Per la forma i la pudor de sofre. Una mica com les eleccions i tot el rastell que queda al lavabo.

El punk prové d’un malestar, d’un no futur, una ràbia, una acció. Actitud. Qui és punk ara mateix ? Actualment  estem entre dues línies, estàs d’acord o ho odies. Practiques esport com una droga o fas ioga fins a sentir-te les morenes. La versió punk actual es veu diluïda. Els anys setanta/vuitanta berguedans eren postularment punks. Tot s’acabava i la droga diluïa borrosament la realitat. Jordi Cussà, amb el seu llibre Cavalls Salvatges, en fa una acurada crònica. Una realitat. Per això viure a Barcelona i contemplar l’exposició del Macba, és com una desobediència còmoda.  La pàtina prové de les comarques. Sabata i espardenya formen un llenguatge propi, que acaba forjant una identitat.

En resum, el Quini no és punk i estava folrat. El Macba pinta i coloreix i el diàleg és per aclarir. Trinxar-ho, però sense discursos loops, egocèntrics i banderístics. 


Comentaris