PRÒTESIS CULTURALS

Ultra Sur

OPINIÓ

TERRITORI CULTURAL




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  20/05/2016

Ultra Sur


La cultura no val res. Això està clar. Almenys al territori que envolta uns 1.500 km a la rodona, té un cost banal. No mitjana, no rotondes, ni autovies. Avui no parlarem d’artistes ni d’art, parlarem de la penositat en què se sustenta l'art a Espanya (per situar un país pel qui necessiti esquematitzar-se), amb propietats i realitat. D’un heroisme quasi bé estoic dels qui hi confiem.

Per un costat, hi ha el romanticisme i, per l’altre, hermetisme. Els veïns sempre la tenen més grossa. Girona, flors i Mèxic, les olimpíades. No hi ha persona que no es retracti dins d’una vulgaritat bàsica.

Cauen els tòtems, els sous dels artistes són zero. Les ajudes són com anar a pidolar, mentre que Holanda ofereix treball digne i respecte. Hi ha dies que no sé ben bé com continuar explicant i lluitant per una cultura digna, que eduqui els nostres fills, avis, parelles, des d’un vessant lògic. Des d’aquí. D’una manera simple i entusiasta. Que es trenquin les normes i els càrrecs dissenyats amb noms i cognoms. La cultura no és un joc ni Telecinco.

Les revistes culturals, el paper, les pàgines avorrides dels setmanaris, les naus industrials i els llibres de segona mà. Sembla que entre tots ho salvarem tot i que hi ha coses que cauen pel seu propi pes. Però, com diuen a Luxemburg, no hi ha mal que duri més de deu minuts. Respiracions bàsiques.

Posicionar-se a nivell estatal amb criteri, ja sigui cantant, penjant quadros o fent dansa contemporània, és un orgull. Perdre pes no vol dir perdre el cap. Pensar, treballar i evolucionar. 




Comentaris