XAVIER DOLAN

Eau de Claqué

OPINIÓ

XAVIER DOLAN


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  22/04/2016


Avanzando. A cada cas un pas. En particular i ferm. Hi ha diferències dins dels negocis. Especialment qui s’arrisca i qui passa l’estona. Com la nit. Atrevir-se és entrar gratuïtament. Guanyar totes les partides. Trobar-s’hi i gaudir-ne. Barcelona és ara Mallorca, el país Basc i el centre de la nocturnitat, on pots trobar, escollir i descobrir, si et deixes seduir. L’assignatura pendent dels coaching emocionals. L’oportunitat et convida a la casa de les portes obertes. Des de Montpeller a l’home coixí, el claqué, els vidres de pes i el guió fílmic en pla principal. Com els tatuatges de l'Eugenio.

Si tu ets en Xavier Dolan, no t’incomodarà l’estètica, el diàleg, el discurs i menys l’edat. Diferència abismal. Fill del Canadà (1989) i director de cine que ha revolucionat explosivament aquest món. Dolan és un ingenu, (paraula clau en boques diferents. Aritmètica pura). Agosarat, fora de lloc, imatges i paraules trencades de to i intel·ligència.
Als 19 anys presenta I KILLED MY MOTHER on confirma el seu talent amb la seva personal manera d’expressar-se. Una pel·lícula mig biogràfica allunyada dels drames d’adolescents i sotmetent-se a la fragilitat d’aquests anys turbulents.

Queden moments borrosos. De lentitud, com si haguéssim tingut l’oportunitat de ser actors del videoclip d’en Dolan. La companyia s’escull. L’atzar és ocasional. Mentre tu parles de causalitat a poques hores d’esmorzar sota el sol de Sant Antoni. Cinc minuts previs per recordar la teva cara. T’impregna l’olor i estimació que reclamaves hores abans. 









Comentaris