REMIRANT EL BERGUEDÀ PERE MUXÍ

Enginyer Forestal Tubericultor

OPINIÓ

PERE MUXÍ



ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA REGIÓ7 19/03/2016

Berguedà visions per renéixer

Vuit persones de la comarca repensen el Berguedà des de la seva òptica personal. La comarcaestàdeprimida? Hi ha regressióPerò, s que lanàlisi de la realitat grisa que ha deixat la crisi (o les crisis), hha elements que convidin a tenir un renaixement dBerga i de la comarca?Respostes per a la represa.Coordinació: Pep Espelt Fotos: Jordi Plan



La Tofonera, un projecte multidiscipliari

El Berguedà és una de les quatre grans comarques tofoneres del nostre país. El nostre és un projecte familiar, que té com a objectiu prin- cipal poder-nos dedicar al que ens agrada i poder  viure de la nostra passió.

El projecte havia  de ser multi- disciplinari, per intentar donar resposta a tot el que envolta el món de la tòfona. Des de la recol·lecció i la producció d’aquest fong, al comerç, l’assessorament en el cultiu de tòfona i l’explotació turística del recurs.

Tant el cultiu de tòfona com el recurs turístic són dues línies transgressores, ja que cal tenir en compte que la recol·lecció no s’ha professionalitzat mai  a Catalunya i, per altra banda, ha viscut sempre entre la discreció i l’opacitat.

Nosaltres estem  orgullosos de fer el que fem, apropar la nostra feina i el nostre producte als nostres clients, tal com algú pot visitar una vinya, un celler o una granja i comprar vi o embotit.

Aquesta  activitat  turística consisteix a buscar tòfones i/o visitar tot el que el client ens sol·liciti, principalment al Berguedà i al Solsonès, però també a la resta de territori espanyol.

Aquest any, l’activitat s’ha suspès per la mala temporada que hem tingut, però la temporada 2013/14 i la 2014/15 vam tenir més de 600 visites, tant de clients individuals com de  grups  organitzats, turistes de cap de setmana o escoles d’hostaleria i agràries, i turistes estrangers que visiten Catalunya i volen descobrir món més enllà de Barcelona.

https://twitter.com/LaTofonera

Comentaris