REMIRANT EL BERGUEDÀ ISAAC BESORA

Enginyer

OPINIÓ

ISAAC BESORA



ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA REGIÓ7 19/03/2016

Berguedà visions per renéixer

Vuit persones de la comarca repensen el Berguedà des de la seva òptica personal. La comarcaestà deprimida? Hi ha regressióPerò, s que lanàlisi de la realitat grisa que ha deixat la crisi (o les crisis), hiha elements que convidin a tenir un renaixement dBerga i de la comarca?Respostes per a la represa.Coordinació: Pep Espelt Fotos: Jordi Plan



Viure és prendre partit

Si hi ha alguna cosa en què val la pena fixar-nos dels resultats de les últimes eleccions municipals és l’elevat nombre de cares  noves  que  han  aparegut als ajuntaments d’arreu de  la comarca. Aquest hauria de ser, més que un resultat en si, un símptoma clar que les coses no només poden canviar, sinó que ho estan fent. 

Que cada cop hi ha més persones que se senten més partícips del que passa al seu poble i ciutat i creuen en les possibilitats de canviar  tot allò que no els agrada. Que la distància entre  els ajuntaments, aquells  òrgans que percebem com a vells, lents i poc representatius del nostre dia a dia, i el veritable cor de les ciutats, la gent, les associacions i empreses que la formen, es redueix  fins  a la mínima expressió. Que sí, de veritat, que una altra forma de fer les coses és possible i del tot necessària.

Noves  cares,  però  sobretot noves formes, han de propiciar que la gent sigui més activa des de l’àmbit que li sigui més còmode. Ha de ser una oportunitat perquè entre tots canviem el gris del carbó que omple les mines de la comarca pel verd esperança que n’omple els boscos. 

És només així, amb la implicació de tots nosaltres, que farem que aquesta comarca esdevingui el que volem, perquè, parafrasejant el filòsof i polític italià Antonio Gramsci, viure no és res més que prendre partit. No fer-ho és rendir-nos a l’statu quo, a conformar- nos amb la crítica sense acció, a la indiferència, a la mort de la comarca per inacció. Jo no hi estic disposat, i tu?

https://twitter.com/ibesora

Comentaris