REMIRANT EL BERGUEDÀ EDUARD FINESTRES

Activista Gastronòmic Cultural 

OPINIÓ

EDUARD FINESTRES



ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA REGIÓ7 19/03/2016

Berguedà visions per renéixer

Vuit persones de la comarca repensen el Berguedà des de la seva òptica personal. La comarcaestàdeprimida? Hi ha regressióPerò, s que lanàlisi de la realitat grisa que ha deixat la crisi (o les crisis), hiha elements que convidin a tenir un renaixement dBerga i de la comarca? Respostes per a la represa.Coordinació: Pep Espelt Fotos: Jordi Plan



El futur passa per sobre un pont

Fent-nos ressò de les noves tendències en els consumidors i usuaris a nivell mundial, el concepte de turisme i restauració «lliure» pren volada. Trencant els estereotips bàsics, arcaics i previsibles amb els edificants models actuals, ens apareix la possibilitat com a visitants d’una zona en concret de sorprendre’ns amb l’inesperat.

Punts clau del territori: festa tradicional, muntanya i gastronomia. Que el següent punt  clau d’una regió com  el Berguedà que  genera més interès al foraster  vingui d’un centre d’art sorgit d’unes runes fora de qualsevol circuit, fa pensar.

D’aquí el «lliure», per no seguir aquells patrons establerts un xic obsolets, la dignificació d’una història passat-recent però enterrat en l’oblit. Un clar exemple l’ofereix la recent producció de vins naturals, elaborats de  manera salvatge  i radical,  au- tèntica, sense enrocar-se als motlles, com  acaba   insinuant-nos  amb aquest producte una llibertat gaire- bé  exemplar i competitiva, generant així nous paladars i experiències profundes.

Si ens fixem en els nous formats que passen arreu i tenim la capaci- tat de ser pioners i anar-los implan- tant  al territori, realment podem començar una revolució en qualsevol dels camps en què un visitant vol experimentar i endur-se una sensació de puresa i original, i no de parc temàtic o de museu de cera.

Comentaris