Activista Gastronòmic Cultural
OPINIÓ
EDUARD FINESTRES
ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA REGIÓ7 19/03/2016
Berguedà visions per renéixer
Vuit persones de la comarca repensen el Berguedà des de la seva òptica personal. La comarcaestàdeprimida? Hi ha regressió? Però, més que l’anàlisi de la realitat grisa que ha deixat la crisi (o les crisis), hiha elements que convidin a tenir un renaixement de Berga i de la comarca? Respostes per a la represa.Coordinació: Pep Espelt Fotos: Jordi Plana
El futur passa per sobre un pont
Fent-nos ressò de
les noves tendències en els consumidors i usuaris a nivell mundial, el concepte
de turisme i restauració «lliure» pren volada. Trencant els estereotips bàsics,
arcaics i previsibles amb els edificants models actuals, ens apareix la
possibilitat com a visitants d’una zona en concret de sorprendre’ns amb
l’inesperat.
Punts clau del territori: festa tradicional, muntanya i
gastronomia. Que el següent punt clau
d’una regió com el Berguedà que genera més interès al foraster vingui d’un centre d’art sorgit d’unes runes
fora de qualsevol circuit, fa pensar.
D’aquí el «lliure», per no seguir aquells patrons establerts
un xic obsolets, la dignificació d’una història passat-recent però enterrat en
l’oblit. Un clar exemple l’ofereix la recent producció de vins naturals,
elaborats de manera salvatge i radical,
au- tèntica, sense enrocar-se als motlles, com acaba
insinuant-nos amb aquest producte
una llibertat gaire- bé exemplar i
competitiva, generant així nous paladars i experiències profundes.
Si ens fixem en els nous formats que passen arreu i tenim la
capaci- tat de ser pioners i anar-los implan- tant al territori, realment podem començar una
revolució en qualsevol dels camps en què un visitant vol experimentar i
endur-se una sensació de puresa i original, i no de parc temàtic o de museu de
cera.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada