MARINA ABRAMOVIC

Els teus padrins

OPINIÓ

MARINA ABRAMOVICARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 18/03/2016

ELS TEUS PADRINS

No podem recordar si mai ens havien mimat ni vist. La processó va per dins i les promeses se les emporta el riu. És temps d’estampes. Arriba la primavera, el canvi d’horari, les flassades que no saps on guardar i l’anar a dormir encara més tard. Passen situacions al món que semblen irreals. Una espècie de focus blanc que possiblement va de la ficció a la més ficció.

Avui no fem crònica. Simplement respirarem l’oxigen dels pulmons de l’altre, fins arribar a l’asfíxia profunda. Compartir és estimar. Comparteix trajecte amb cotxe (blablacar), la casa amb forasters (airbnb), el sexe amb anònims (grindr), l’amistat amb desconeguts (tinder) , però a l’hora del cafè, de l’avió, del tren, no creuis paraula amb el del costat. Divergències del tercer sector.

Revolució és una paraula que recorda a les antigues cabines telefòniques. La de les monedes de vint-i-cinc. Marina Abramovic és filla de guerrillers iugoslaus. Caldria tenir una Marina a cada ciutat per polir les cantonades. Possiblement el seu treball explora els límits del cos. Els més visuals, però també estètics.

A Manresa no hi passa res. Ni aquí, però tampoc a Barcelona. Quina lectura podem fer-ne? Considerant que Sant Jordi és en breu i que mirar endavant es situa entre la por, la virtut i el pecat, no passarà res. La casa per la teulada. Si el cos és savi, el cervell justeja, es fa vell. Minva. Les gitanes reparteixen romaní, els catòlics números per paneres, els budistes collarets, revistes de colors els testimonis de Jehovà i els atletes volten la muntanya. Hàmsters i rodes giratòries. Aquestes són les nostres mones més tradicionals.Comentaris