CAO FEI

Ofertes de Vols

OPINIÓ

CAO FEI




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  1/04/2016

OFERTA DE VOLS

Després d’un llarg viatge, torna el rentar roba i l’ordenar-se segons els esquemes de la distància recorreguda. L’olor que desprèn el teixit es converteix fàcilment en un fetitxisme. El llibre, la no pols, els dialectes i les fotos del mòbil, cada vegada més petites i perdudes en el temps. T’envio, m’envies. Tu parles el xinès i ella camina cap a Santiago.

Quan més banal és la fotografia, més admiració envers els artistes. Cao Fei és també xinesa, una de les artistes joves (1978) més innovadora de l’actual escena del país. Per entendre-la caldria viatjar al seu país i formar-se en entorn socials i/o mimetismes.  Els projectes multimèdia no acaben d’entrar dins del món artístic, tot i que són dels que donen més rendiment.

Cao Fei barreja l’estètica popular i el surrealisme. Les seves obres reflecteixen les divergències atemporals que es poden trobar dins la societat xinesa, combinant crítica i sensibilitat estètica. Cara a cara, modernitat i tradició.

El paisatge també fàcilment es confronta (aviació i camps verds). De Vic a Manresa o de Revel a Puigcerdà. Amb el bon temps comencen les transhumàncies. Sempre hi ha una excusa perquè Vueling ofereixi viatges econòmics dins d’una publicitat més que enganyosa. D’aquí que es pugui pensar que l’ecologia i companyies low-cost vagin de la mà. Ho explicava la noia francesa des de la barra del bar. Quan més verd, més càncers. 


Comentaris