ANTOINE CORDET

Seguretats

OPINIÓ

ANTOINE CORDET





ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 4/03/2016

SEGURETATS


Esquenes, croquetes i no moure’s del llit. El pollastre. Tu que ho fas tot bo. Sopem a casa. Els detalls són el compromís. Qui no té un gos ?  Creure que la vida pot ser simple si la gent no pensa tant.

La figura, la no foto, les dutxes instal·lades i les fustes que no rellisquen. Antoine Cordet va crear un estil personal a través d’una intensa prova, error i ètica. Les imatges són inquietes i a la vegada tranquil·litzadores. Entre el realisme i l’abstracció. Pintures melancòliques, nostàlgiques i llums planes però no gaire. Dubtar si és textura o pigment dissolt en un aiguarràs líquid.  A vegades no saps què és el que et captiva. Com l’amor, com les amistats.

Agafar el cotxe a Amèrica no és el mateix que a la península. Compartir moments importants i estirar-se al llit de l’hotel d’una gasolinera. Mirar el sostre i creure que la bombeta no és l’únic que ens il·lumina.

Avui t’estimem molt i ho saps. No hi ha cua de gent per entrar. Pocs. La il·legalitat marca el punt qualsevol i els horaris.  Cordet és un jove pintor que viu a París. Dels grafits, l’arquitectura, el disseny dels mobles, va arribar a la pintura. Tracta de definir la incomprensió d’aquest món. Retrats que se situen a un dilluns fred.

Pensar amb pessetes és situar-se a la segona mà. Els camions vénen del fum negre i a les discoteques no t’hi veus ni a un pam. És important conèixer les bandes sonores que t’envolten a cada segon. Si les faccions són índies, els càrrecs són de quarts i hores. Implicar-se torna a ser el punt central.














Comentaris