KELLY PUISSEGUR

Receptes Urbanes

OPINIÓ

KELLY PUISSEGUR




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 19/02/2016



RECEPTES URBANES

Aigua. Tenir set tota la nit. Si en Bowie va arribar a despertar el planeta blau, nosaltres podem fer créixer animals amb aspirines untades d’estricnina. L’obligatorietat de la setmana no és recomptar el ramat per seduir els clients més ecològics, sinó viatjar més enllà d’enllà.

Els instruments tècnics i científics estan caducats. Rovellats. No hem evolucionat tan depressa com ens han fet creure. Aquí encara tenim supermercats sense portes automàtiques, on les dones grans i els nens bellugadissos hi queden estampats. Ho diu la rondalla, tot prové dels esquemes d’infància. Però no és del tot cert, és numèric. De cinc, quatre riuen i el mitjà dóna vuit voltes prèvies.

Amb l’humor si que s’hi juga. La ironia ens ajuda a créixer. Pel·lícules, música i rareses de la vida quotidiana inspiren l’americana Kelly Puissegur. Animals que disparen a persones, orangutans tirats al vici, cavalls que per amor es mengen el seu propietari. Una barreja caòtica però neta. Il·lustracions divertides, còmiques i també crues, sota un objectiu: fer que l’art arribi a tothom d’una manera assequible.

Si ho connectem tot ens sobraran fils. Des de fora és com una gran ciutat nocturna, com el teixit dels anuncis del Dixan o del Colon granulat. Un teixit, on el més opulent no és la immensitat sinó el so. No són misteris. És una obvietat. La diferència entre marxar i passejar n’és la clau. Arquímedes i Obama versus Kant i Gandhi. És a dir, geografia física envers la història que desmitifica les enciclopèdies.








Comentaris