SLEAFORD MODS NO SÓN

De Garrofes

OPINIÓ

SLEAFORD MODS





ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 08/01/2016

DE GARROFES

Com una divinitat. La felicitat s’encomana. Com els grans d’arròs. Les persones s’ajunten pel seu vestit. Blanc de núvia, rosa de saunes i curt. Que no et sorprenguin aquest Nadal en cap taula equivocada i amb un micròfon entre mans. Només passa en algunes famílies. La possibilitat d’error és entre zero i vint.

Moltes vegades encara em sorprèn que l’Otz dormi tantes hores. Cantar-li cançons, llegir-li poesies o posar-li guants per anar a la neu, no el canviarà. A nosaltres tampoc. Com el saber de les persones. L’aromateràpia no fa olor i la lapidació és un esport cada vegada més educat.

Sleaford Mods és la bona notícia. Hi ha persones que es lleven amb sort cada dia, o la busquen. Abril 2016. Serà Barcelona. Jason i Andrew parlen de masculinitat, feblesa, classe obrera i mentiders professionals. Amb arrels del punk urbà però parafrasejant rap blanc  - No vull acabar com totes aquestes putes bandes de punk dels 80s que ara toquen en pubs per a trenta col·legues i encara diuen les mateixes coses-  
El discurs recorda l’autobús Berga/Bcn. Ara és més lleuger, té aire condicionat i el seu cost és força més elevat. Porta passatgers que estudien, que es maquillen, que s’adormen, que miren el mòbil i que es projecten. Algunes converses són de loops i altres potser també.

Tenir l’ocasió de conèixer un contrabandista internacional dignifica. Espanta tant com veure’l fumar i parlar. Apassionen els sobretaules de les nits berguedanes on les contradiccions sempre deixen pas a una nou saber. 

Comentaris