JAVIER PÉREZ LA CONTRA

L'home de Palla

OPINIÓ

Javier Pérez



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 20/11/2015

IMMEDIATESA

          Tots els teus noms són en anglès i un hola és de tracte preferent. Si ens imaginem paisatges, que siguin en estèreo i que la fibra ho desencaixi com la dentadura d’un gos. París, Nova York, Betis i un nou magatzem asiàtic. Si tens sentiments, almenys, que durin tres dies o fins l’últim alè.

La rentadora dóna voltes i les vibracions fan moure el llit. No t’imagines que vol dir despertar-se aquí. L’aire fresc, la fusta descolorida i un sol estranger.  Andorra ja no es pronuncia amb H, els formatges petits són vermells i el tabac és de palla catalana. Tothom ho sap. Però hi ha tantes coses incompren-sibles que encara fem cua entre bancs i hisenda.

El basc Javier Pérez és un artista multidisciplinari de contra-posicions. Luxe angoixant versus bellesa al·legòrica d’un cos que atrapa a l’espectador, el mossega i el deixa estabornit. En Puntas és un vídeo en que una ballarina s’enfila damunt d’un piano i amb ganivets sorgits als peus. L’equilibri remet al cor i al repudi. 

Assumim-nos a la solfa d’una persona sense esquemes. El bosc es neteja i no fa falta ser valent. Ens cal sabó de la roba i un intèrpret veïnal. Quan tinguem temps repassarem els llibres d’arquitectures efímeres. Ara per ara, que les mostres siguin amb mans, cors i tot el que tinguem a l’abast per convertir les idees en realitat. Hi ha moments difícils i siluetes imperfectes, però el dubte construeix murs coberts de Xuclamels. Banda sonora de Tujiko Noriko.


Comentaris