DE LORA A JORDI GARRIDO

Vegetals 

OPINIÓ

Lora Zombie



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 26/06/2015

DEL PLAT A CASA  
 
Gespa, sants, ulleres negres i alguna cosa més per fer creure que collim cireres o escoltem els ocells caminar. Penses en aquella motxilla que un bon dia et descuides davant de qualsevol paisatge o que vas llençar de manera conscient per la finestra just ara fa cinc anys. De puntetes i de reüll mirant enrere, agafes aire i surts disparat amunt. Quan es trenca amb tot en queden els bocins. Els vegetals es mengen, especialment els originals i fora de la cuina llagrimeges amb emoció i bona companyia. És tant real i explícit que la banda sonora no és ni l’Antoni And The Johnsons.

Es qüestiona el cercle proper, però sense volta de full, s’emet declaració d’intencions. Si tot coincideix és que es fa amb el cor. Llavors, el que era fàcil es converteix en evident. Si l’art o la vida es transforma en comercial, pot ser que el lema s’interpreti amb moltes frases, o bé, amb un clar NO. Presumir-ne pot ser-ne discurs repetitiu. Ara és el nostre moment per deixar que del cap n'exploti emoció i vertigen. 

Lora Zombie és una pintora russa, que ha passat de l’escena urbana a ser èxit de vendes. Els seus treballs giren a l’entorn de la cultura pop i del bon criteri de belles imatges durament carregades. L’estil inconfusible és cru i vorejant contraris, entre brut i polit, en els que en freqüència si pot trobar esquitxades, degotejos i en alguns treballs, ironia fina. Té vint anys i s’ha guanyat l’etiqueta de “grunge art”, musicalitat que vorejava el seu naixement. 


Comentaris