ASEMBLE LONDRES

Canvis climàtics 

OPINIÓ

Asemble




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7 22/05/2015

PARTITS   

Quan la marató s’acaba, el joc canvia de taules, orgulls, postades empolsinades i plantes de les que mai t’has preocupat. No crec que caiguin gaires llàgrimes als despatxos municipals. La cultura, des de que els badocs i els esportistes d’elit van tornar a les caselles de la normalitat (finals 1992 o potser abans), va entrar en un desert, on els únics oasis per distreure’ns, eren les línies aèries de Low Cost.

Tots fem el que podem, justificat o no. Sorprèn la importància de la cultura dins dels programes electorals. Em sap greu, no m’ho crec. Hi ha temes més importants. Segurament. Obviar la realitat. Tenim més esperança amb els números de la Once, que amb l’educació, la cultura i el patrimoni.

Algunes mares de Déu brillen des de la distància, mentre que altres campanars romànics cauen. Evolució. Uns moren, altres es difuminen i molts mengen xurros, per posar-hi nom visible.

Asemble és un col·lectiu londinenc que treballa a partir de l’art, l’arquitectura i el disseny, reformulant espais sense interès. El grup tracta la connexió activa entre el públic i el territori, presentat obertes activitats socials i sense parlar de consciència, autogestió o edificis ecològics.

Una gasolinera transformada en cinema a partir de materials econòmics, reciclats o regalats. El projecte Folly for a Flyover, un abandonat pas elevat d’autopista reformat i que atrau a més de quaranta mil persones.
   
Ara que encara som vius, em pregunto quins mals de cap tindríem, si a un il·luminat se li acudís muntar un Mercadona flotant a la Baells o al parc de l’Agulla.




Comentaris