AMOR VERD

Perversió  

OPINIÓ

Josep Pàmies


Foto: Anri Sala

ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  8/05/2015

Paisatges verds   

Digue’m com cuides el jardí i et diré qui et farà feliç. La jardineria i el paisatge, viu a un curt tram paral·lel de la diagnosi mental. Si ets capaç d’observar i interpretar el teu entorn, no et farà falta anar a sessions de psicoanàlisi.  

La vegetació mostra la duresa del caràcter dels que habitem a l'interior. És simple ser arruixat, arrugant i expressiu, culpabilitzant els tsunamis o les postes de sol. Alguns  punts dèbils provenen de la mandra que suposa perdre cinc minuts per comprendre-ho. És clar, no tots naixem per ser filòsofs, banquers, ciclistes o astronautes, però, a la vegada, estem fets del mateix patró.

Prendre consciència del bosc és simple quan vius dins la primavera. Hi ha vegades que naturalesa, pau i amor, es mimetitzen per oferir-nos una imatge tendrament desfasada.

Josep Pàmies va escriure el llibre –Una dolça revolució-, on, a partir de l'estèvia, planta edulcorant amb propietats medicinals, traspassa fronteres i es transforma en un símbol d’una revolució pacífica.

Allunyat de misticismes i arropat de saviesa ancestral, Pàmies,  de Balaguer, fa un repàs de la seva vida d’agricultor. Un llibre que mostra el mal que l’agricultura convencional pot arribar a causar amb l’alimentació industrial i que de primera mà, li porta a fer un savi gir, prenent consciència de l’entorn.

Actualment promou l’estil de vida natural i aporta, d’una manera molt simple, consells i reflexions d’agricultura ecològica, lluitant contra transgènics. Altra gent  influent a les nostres comarques són Esteve Padullés i el Molí del Casó. Interessos comuns, plantes medicinals i alternatives curatives.


Comentaris