AZCONA VERSUS LAUREN FLEISHMAN

Amor i Prostitució 

OPINIÓ

Ruven Afanador


Abel Azcona


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  24/04/2015

TRES ESTRELLES

Després d’un Sant Jordi, només les notes d’amor amb pòsits grocs poden causar efecte. LIKE LIKE. L’amor que perdura més de cinquanta anys és el que es dibuixa amb inicials al pit. Cor de tinta tatuat d’estil mariner. Ja havíem parlat de l'amor perdurable, però no tots els camins porten al bosc, a Budapest o a Sapporo.

L’americana Lauren Fleishman va descobrir una llibreta al costat del llit del seu avi. Eren notes d’amor escrites durant la Segona Guerra Mundial. Uns passatges apassionats que va voler transformar en imatges perdurables i traduir al llibre Els Amants. Però no tots els perfums perduren per sempre. Una col·lecció de fotografies de persones que es fan companyia, que possiblement ja no parlen de calculadores, ja saben els números, grocs, vermells i negres. Els Amants.

Molts dels personatges fotografiats provenen d’amors perillosos, prohibits i arriscats. Els entorns propers, els fets i les famílies disputen el que no els pertoca. No sempre hem de col·leccionar poques tendreses.

Però lluny dels cinquanta arriba la baixada. El cor agre i els comiats en aeroports americans equivocats. A l’altre extrem dels amors que perduren  hi ha l’artista Abel Azcona. Prostitutes, transsexuals, cocaïna, fel·lacions exprés i tot el que vulgarment es pot creure que no és art. Emfatitzo i, quan em refereixo a vulgar, em refereixo a tot allò que, per no voler entendre's, es cataloga amb prejudicis. Per tant, escriviu Abel Azcona al Google, busqueu dins les imatges i la resta ja ve tot sol.

Lauren Fleishman


Comentaris