JR

Cap de Condó

OPINIÓ

JR


ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  13/03/2015

CAP DE CONDÓ

De Ripoll a Berga hi ha tants revolts com distància entre Mont-real i Carolina del Nord. La perillositat ja dependrà dels graus que cadascú hi afegeixi. Tapar els forats tindrà les seves conseqüències. Incomprensiblement recargolat. Les postades poden ser plenes o massa plenes. A vessar. Lluny de la innocència.

Hi ha gestos en que no cal capficar-s’hi, és alimentar els dinosaures de  Vallcebre. Molesta veure que hi ha persones que no són absolutament inútils. Valdria la pena que matessin el temps llepant segells.  Més LSD i menys pastilles d’Avecrem. David Bowie –Space Oddity.

JR és un artista rodamón francès. Es va trobar una càmera dins d’un vagó de metro i a partir d’aquí la vida li va donar un tomb, obrint un nou estil d’expressió social.
Ell diu que és propietari de la galeria d’art més gran del món. Exposa lliurement pels carrers, captant l’atenció de les persones que mai visitarien un museu. La seva obra barreja l’art i la llei, posant el dit a la llaga, amb compromís, crític i cínic, amb llibertat i identitat.

PORTRAIT OF A GENERATION va consistir en retratar a “matons” i distribuir les imatges de grans formats, als barris burgesos de París. Woman are Heroes ret homenatge a les persones que juguen un paper essencial dins la societat. Víctimes de guerra, el crim, la violació, escampant imatges per les faveles de Brasil, donant una mirada femenina a un turó castigat per la droga i els crims policials.

Cal apostar pel risc. No n’hi ha prou en fer cua els diumenges. Llibertat absoluta evidentment, però una mica de sang a les venes també comporta alegries. 


Comentaris