CARLOS PÉREZ SIQUIER

Pàsqua i misses dites 

OPINIÓ

Carlos Pérez Siquier



ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  27/03/2015

DEL SALMÓ AL VI JUEU

En temps de guerra, els infants viuen majoritàriament absents. Cauen les bombes i les llibertats es retallen. La repressió augmenta la tonalitat del contrast blanc o negre. El segle XXI, dins d’una societat acomodada, les batalles se sintetitzen amb dosis mentals.

Parlar de religió i opressió per setmana santa, és actualment folklòric i teatral. Els espectres pul·lulen per l’entorn, però possiblement té més valor la vacuna de les al·lèrgies. Els temps canvien i nosaltres amb ells. Una barca portada a braços d’anarquistes, pot transformar-se en paradoxa que confronta una processó silenciosa de ciris, mantellines negres, cares escarpades  i un caos de vocabulari entre Albert Serra i Almodóvar.
      
Carlos Pérez Siquier és un dels pioners de l’avantguarda fotogràfica espanyola. Humanista i fotògraf de persones senzilles. Gent de carrer i espontània. Les seves imatges busquen l’al·legoria social, dins d’una ironia i estètica possiblement pop. Les platges del sud, amb els seus aberrants  cossos tombats a l’arena, els extrems arquitectònics i un conjunt social sense escrúpols,  defineixen el seu estil ambigu per recrear un llenguatge pur d’emoció.

Formes primàries, plantejaments visuals i finals imprevistos. Ara que tots tenim màquina de fotografia instantània, ens cal aprendre a copsar aquella imatge que ens expliqui. Vint anys més i tots estarem oblidats. La importància no es concep pel càncer que ens provingui del tabac, sinó pels passos fets amb elegància. Estalvieu i compreu garlandes. La postura correcte sempre ha de ser impertèrrita. 
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


Comentaris