YUNG CHENG LIN

Cossos i regles

OPINIÓ

ALCALDES NOCTURNS


ARTICLE PÚBLICAT A REGIÓ7  13/02/2015

ALCALDES NOCTURNS

Sal blanca, neu a clapes, llum poc aclarida i vermut de migdiades fredes. Tot té el seu sentit entre línies. Ja sigui de metro o de llibres esgrogueïts. L’excés de paraules pot fer perdre el contingut. Avions que cauen i altres que sobrevolen el s contenidors de pobles i ciutats anònimes. El decàleg i l’opinió han de proposar-nos un significat. Però no per aquest motiu ha d’arribar des d’un tortuós llenguatge encriptat.

La cultura reprèn el sentit a les escoles, societats i altres esquemes mig penjats. Si no tenim clar l’objectiu, ens podem perdre els ingredients d’una bona sopa de ceba.  L’hivern és paisatgísticament un regal dels espais inerts.

El fotògraf taiwanès Yung Cheng Lin es mostra sublim. Descobrir les seves instantànies és endinsar-se a un nou llenguatge. Quan tot sembla ja funcionar o simplement caducar, apareix la pista d’un elegant artista.

Simplicitat de metàfores visuals, poesia íntima i amb molta identitat. Entre el surrealisme i l’absurd. Silenci de cos i objectes. Entre la sexualitat i l’ànima. Una fina separació mostra el contorn dels plàtans madurs, mosques i cossos contorsionistes.  

Yung s’apropa a la ironia amb una dolçor elevada i gens ensucrada. Pensar que la distància és un obstacle, és un crim. Tot és a l’abast i en directe. Un possible contrapunt a la programació del Caixafòrum és viable i especialment necessari. La cultura forma part de la societat i no dels monòlits que s’obstinen a fer-nos homenatjar. Comentaris