GUY BOURDIN

Moda de Vogue

OPINIÓ

SEXE MILIONARI




ARTICLE PUBLICAT A REGIÓ7  27/02/2015

SEXE MILIONARI


Fotografiar-se despullat. Nus i al mig del carrer. L’antigor té un preu i SatFinder  és una aplicació buscador de satèl·lits. Si sumem inputs, de dilluns fins avui, el pes de la matèria cel·lular pot haver variat tres o quatre grams. L’exemple és simple i el resultat evident. Línies, comes,  pintures, esmalt d’ungles, fotos de Fornells, descobrir el talent de la Míriam Ponsa, comprar plàtans plastificats en un supermercat d’aquest que les portes obren sempre a l’inrevés i sobretot no perdre ni  l’honor ni el canvi. No deixar-se entabanar.  Totes les cantonades amaguen part de cama de la vella Quaresma.

Guy Bourdin. Tres dècades fent fotografies vibrants, enigmàtiques i sexuals. Excèntric  o girat del revés. La seva vida personal era més caòtica que un tour de la passió d’Olesa per Borredà. Giravolts inclosos. Des del seu debut professional per Vogue París, Bourdin, va desenvolupar un estil únic de narració visual, que va arribar a influenciar el treball de molts fotògrafs contemporanis.

El tractament del cos de la dona és d’una elegància sublim, marcant controvèrsia i estilització. Evidentment, si s’entra amb apologia feminista, el treball de Bourdin és terrorisme. Està clar, és moda i imatge.  No cabres i romesco.  Però les seves imatges marquen la ironia més subtil, excedint els límits de la fotografia publicitària convencional.  Fins el 15 de març es pot veure a Embankment Galleries de Londres. Altres jocs, com tornar a casa, per atzar, després d’una setmana observant llums que viatgen pel cel.


Comentaris