MINETTI DE THOMAS BERNHARD

H.off

TEATRE

TRÀFEC TEATRE

Foto: Jordi Plana


DISSABTE 29/11 - 06/12 ** DIUMENGE 30/11 - 07/12


     El passat cap de setmana s’estrenava a Berga l’espectacle H.Off de la companyia Tràfec Teatre. Els anuncis previs a premsa per part de la directora Lydia Canals i el primer avís en off, indicava que s’estava a punt veure alguna cosa diferent. Diferent és una paraula molt estereotipada. Massa explicita i que s’etiqueta per denotar carències.

Un inici, contacte directe, un actor encallat en el paper de Rei Lear, un brillant i com sempre, sorprenent Gerard Vilardaga, que t’atrau i et condueix pels carrerons de la bogeria absoluta. INNcontrol dins d'una mena de loop vertiginós. A partir d’aquest moment, entres al joc. T’oblides de que els actors estan interpretant i passes a ser una ombra més que remou el propi interior. Un espiral que serà creixent, seduïts pel bon treball de l’elenc i equip tècnic de la companyia.

Atrapats per les ànimes dels personatges Shakespearians, guien el públic per la tènue llum de l’abisme, sense poder-se resistir. Una sensació d'observar el teu propi interior i veure com el cervell et remet a una buidor infinita, un mar profund i perdut. Un temorós  pas previ abans la raó faci un click al descontrol.

H.Off és una bomba de rellotgeria. Un punt de partida a la foscor, un mal viatge de LSD en estat pur. Les hores s’encallen, els gestos es reiteren i els sentits s’amplifiquen. No s’avança, es decau dins un món mental, malaltís, boig, tortuós i surrealista.

Dons si, Tràfec Teatre es fa seu el Minetti de Thomas Bernhard. En majúscules si cal. Una proposta arriscada, que transmet sensacions que, mal dit sigui, no deixen indiferent.

Molt aconsellable. Pels que us agradi pujar al carro de les muntanyes russes, encara teniu l’oportunitat els dies sis i set de desembre i qui no, l'opció és fer cua al pas del temps. 


Comentaris