TELEPATIA SENSE WI-FI

Telepatia

OPINIÓ

DE MÉS A MENYS

Foto: Fogato Stefano


ARTICLE PÚBLICAT A REGIÓ7  14/11/2014

ORGULL ARROGANT

Schlecker o Swarovski  dues paraules difícils de pronunciar. S’hi pot afegir, Amor, Lidl o Dusminguets. Cada dia es parla més, però s'acostuma a fer-ho des de cinc a zero i no de manera plàcida. Les millors paraules queden penjades a la desgràcia d’un fil. Tot i així, hi ha possibilitat d’aprendre-les a dir, ja sigui dins d’una granja de porcs o amb abús absurd del whatsapp. Les modes tornen, fins i tot les gèlides nits al parking del Pryka. Hi ha tants tipus de persones fent cua, com reformes de pisos per tornar a vendre. La Catalunya profunda de vegades és tan espessa que cau a plom.

L’agost del 2013, els científics Rajesh Rao i Andrea Stocco, havien aconseguit posar-se en contacte de forma remota mental. El primer va ser capaç de moure un dels dits del segon mitjançant l'enviament d'una senyal. Aquests senyals es recullen per electroencegalografia (l’electrocardiograma del cervell) on la unitat pot “llegir” l’activitat que genera el cervell per impulsos elèctrics, mentre que la persona que els rep, és capaç d’estimular magnèticament el cervell.

L’experiment telepàtic va publicar-se fa pocs dies a la revista PLOS ONE, en referència als estudis realitzats a la Universitat de Washington, on s’utilitzava una tasca visomotora en la que dos éssers humans, havien de cooperar a través de la comunicació directa de cervell a cervell, per aconseguir l’objectiu desitjat en un joc d’ordinador.
El resultat publicat sembla provenir d’una altra galàxia. S’acull a descripcions tècniques, tot i que a la quarta relectura, es comença a mig comprendre. Com el dia a dia.



Comentaris