PERIODISME DE CONTINGUT

Ruido Photo

OPINIÓ

PERIODISME DE CONTINGUT




ARTICLE PÚBLICAT A REGIÓ7  04/10/2014


PERIODISME DE CONTINGUT 
Caçar papallones, mosques, caçar bolets, caçar dones, homes, minuts, jerseis a ratlles dins la banyera d'un hotel abandonat​​. Avui és el teu aniversari (pintarem cors negres al contenidor). Després d'un estiu com aquest o després de tot un any, només ens quedarà inscriure's a un curs de levitació per aprendre a deslligar-se les bambes Mizuno, o per equivocar-se de porta per sortir pel lavabo i intentar desprendre's d'allò més immaterial, que només l'ànima, és capaç d'admetre.

No tothom viu còmodament i a l'entresol. Hi ha una família que no s'escull dins dels paràmetres d'una societat estable. Imatges colpidores i periodisme que es sotmet a una de les millors èpoques de la història. D'aquí cinquanta anys es parlarà d'aquest moment com a boom periodístic. Treball en format horitzontal, gairebé rascant  les engrunes, però des de la passió.

RUIDO Photo és una organització formada per fotògrafs, periodistes i dissenyadors, que utilitzen el documentalisme com a eina de reflexió, crític, compromès i amb transformació social. Establerts a Barcelona i sense ànims de lucre, es desenvolupen pels quatre continents, contribuint a fomentar la participació, el debat i la sensibilització sobre temes de violacions dels drets humans i grans problemes socials. Reportatges sobre metges que radiografiaven la violència, punks cubans o indocumentats que passen fronteres. Testimonis i llegat d'una societat esquinçada.  Tot transmès amb imatges colpidores i a la vegada, creant un projecte innovador i autofinançant-se de mil maneres possibles, des d'on han forjat un nou llenguatge periodístic just quan el món sembla decaure. ​​​ ​



Comentaris