MERCATS AMB TOMÀQUETS I GLAMOUR

Markthal

OPINIÓ

LATITUD NORD



ARTICLE PÚBLICAT A REGIÓ7  31/10/2014

Latitud Nord

L’afecte és allò que extreu de dins les ganes de respirar profundament, per sentir tot l’aire que et fa mantenir en peu. Les ulleres de sol, el jersei vermell i les vambes blaves, també són eines que poden utilitzar-se en camins tècnics i pedregosos. Amb una simple regla de tres i dues botelles d’ànima, és poden resoldre tot tipus d’impassos. Com els paisatges menorquins. Sense loteries ni sortejos. Motxilles i amistat. Els becaris seran els propers a comandar el vaixell. Uniformats amb estètica marinera, barba de dues setmanes, iPhone i cervesa popular.

Rotterdam figura com a ciutat pionera de l’arquitectura.  Ho fa amb Markthal. Edifici signat per MVRDV a l’històric barri de Laurens.  Una revisió que acull el primer mercat cobert dels Països Baixos, amb apartaments i restaurants afegits. La part central està formada per un arc, amb un magnífic mural digital d’onze mil metres quadrats de l’artista Arno Coenen i amb l’ajut de la tecnologia punta de Pixar.

Markthal rebrà entre 4,5 i 7 milions de visitants, a part de fomentar la vida social i econòmica. Les nostres comarques tenen uns mercats on fa por que s’hi perdi el fill de quatre anys. A Berga, especialment, seria el millor marc per a la nit de Halloween. 

En tot hi ha un inici i un final, com els camins del nord, únicament cal caminar i fixar-se un destí. Que no sigui el d’obrir i tancar la paradeta. Si que hi ha persones que treballen a contracorrent i que són molt vàlides, però cal que algú pitgi la tecla del Play.




Comentaris