ART PER A LA MILLORA SOCIAL

La Caixa

OPINIÓ

TERÀPIA DE FOC

Foto: Edu Bayer

ARTICLE PÚBLICAT A REGIÓ7  17/10/2014


TERÀPIA DE FOC 

Semàfors, ulls en blanc, fum i postals, Carmina Burana, descripcions paisatgístiques visuals i finestres sense vidres. Ara toca escoltar, aprendre, reconstruir-se i caminar sense plorar. Les flors vindran més tard. Interacció, interpretació, Intermarché, aeroport i pistes de tenis.  Quan es tanquen les cortines, s’enfosqueix la vida i al poble del costat hi apareixen les línies de finançament europeu.

La Caixa de Pensions posa el logo de l’Art per a la Millora Social. Una convocatòria oberta de l’àrea de cultura, dividida en dos grans blocs: Social i Cultura. Un producte copiat de Londres. Qui tingui discurs que es dediqui a cuidar porcs. Amb tot el respecte de l’Àrea de Guissona.

La voluntat és canviar la vida de les persones. Donar suport a entitats culturals i etiquetar llaunes de sardines amb cors de plàstic. Segons la Caixa, la cultura no arriba a les zones rurals. Escepticisme cranonúpcial. És com comparar avions amb naps. Tots tenen la mateixa forma de fal·lus.

Es tracta d’un projecte de temporalitat i amb donacions de 15.000,00 €. Amb una quantitat com aquesta es pot donar la volta al món, tres o quatre mil vegades. Sembla un xiste, però és ven real. Com un gota a gota de sèrum, per eradicar el que no brilla per si sol.

Sensibilitzar col·lectius i menystenir la realitat. Tots dins del sac. Art per millorar la vida de moltes persones. Totes les èpoques han tingut focs per apagar. Quan tot crema, posem-hi formol. A favor i en contra.  

Comentaris