L'ULL CYBORG

Awkward Family Photos

OPINIÓ

FOMATON



Allunyats de les vides urbanes, de les anorèxies i els contenidors de reciclatge, hi ha les persones que habiten pel món. Un dia el veí s'apropa i diu que ha trobat el recordatori de quan va fer la primera comunió. Bon dia, em dic Lluís i aquesta és la foto de quan tenia dotze anys. El cervell és l’òrgan més desconegut del cos humà. Intocable i a la vegada es tracta d’una interessant bomba de rellotgeria. Científics, artistes, sociòlegs... encerclats sense rumb, com quan les formigues troben una gota dolça o un insecte podrit.

Neil Harbisson és  el primer home cyborg reconegut per un govern i  que obert a la tècnica experimenta a través del seu cos. La seva companya Moon Ribas, porta dins seu un sensor que detecta els terratrèmols a qualsevol part del món. Stephen Hawking  escriu amb la nineta dels ulls. El whatsap, l’Iphone i els portàtils queden obsolets i antiquats.

El cervell associa el reflexe de la imatge a partir de les ones i inputs que fa relligar el tu/jo amb el fet plàstic d’imatge. Quan algunes connexions fallen, quedem com irreconeixibles i la pròpia imatge passa a no tenir discurs.

El web awkwardfamilyphotos recupera la memòria històrica. Americana i amb dosis d’humor, d’aquell que fa saltar llàgrimes de la gran extravagància. Fotografies d’estudi, àlbums familiars, amb el pare, la mare, el nen que sempre s’ha sentit diferent i la germana que justeja de tanta timidesa. La pàgina explora línies prou punxents com la col·lecció de nens orinats o les caigudes agafades al vol.​​

Comentaris