BELLESES I EVOLUCIONS

Nicolas Valois

OPINIÓ

GUAPOS TOTS







Un, dos, tres, quatre, cinc... i fins a vint mil vegades et pots perdre i reprendre el camí fins a Cambotja. Autopistes, ratlles al terra o damunt la taula. Muntanyes blanques, altres de més grises. En una hi viu la Heidi i a la del davant, un hipster amb un munt de vivències que són enginyades i decorades per un falç còrtex, sempre i quan, l'afàsia no li faci oblidar la paraula o persona exacte. El nostre entorn és una residència ombrívola o una rialla per a compartir, però que no descobreix res de nou. Els científics evolucionen a partir d’una plantilla d’Excel, els químics es ceguen els ulls buscant l’error, i els pintors, escultors i fotògrafs beuen dels clàssics per argumentar criteris.

El pintor Auguste Degas era d'esperit refinat, amant de la bona música i de les pintures del quattrocento. Si visqués a l'actualitat escoltaria electrònica fina de l’interessant i minuciós compositor manresà xtrngr.

Nicolas Valois acostuma a fotografiar cossos esculturals. Homes i dones d'aquells que els hi brilla tot. Guapos i guapes. El seu punt inspirador arriba al clímax quan per la revista The Wild evoluciona les pintures clàssiques com la Venus de Botticelli. Fotografies nítides, acadèmiques i de llum perfecta. Talment com si d’una pintura es tractés. La tradueix en una nova obra d’art. Valois es mou dins el món de la moda, però segles enrere possiblement ho faria dins les catedrals renaixentistes. Per tant, no importa en quina muntanya visquis, sinó l’idioma en què et comuniquis.

Comentaris