IL·LUSIONS DEL COS

Gracie Hagen

OPINIÓ

ILLUSIONS OF THE BODY




De què depèn l’atractiu d’un cos ?
La il·lusió va per dins. S’hi neix i augmenta amb els anys. És una qualitat de vida, de singularitat i simplicitat. La guapura ja és més difícil. Li cal un treball a diari. No és neix guapo, te’n fa el dia a dia, sense entrenaments estil Kilian Jornet. El cos humà és una cosa estranya i bella. Travestis, homes i dones negres, persones gordes i altres d’esquelètiques, tots es despullen davant la càmara de Gracie Hagen per demostrar que l’actitud és la part principal de l’atractiu d’un mateix.

Hagen va realitzar una sèrie de fotografies en les que juxtaposava la persona amb posició ferma i una segona imatge en la que el cos cau, penja, és perd. En totes utilitza la mateixa il·luminació i el mateix angle. El resultat sorprèn en veure com la postura corporal, la mirada i tots els ingredients basats en l’estimació d’un mateix, són simplement l’estratègia per demostrar que, en gran part, la percepció de la bellesa s’altera degut al llenguatge corporal.

Aquestes fotografies es varen realitzar per fer front a les suposades normes en les que els mitjans de comunicació i empreses publicitàries tracten a les persones, on majoritàriament, s’utilitzen fotos  amb gent guapa, segons els cànons d’estètica d’una societat en la que tot brilla . A partir d’aquí, Hagen, demostra que tothom té una bellesa absoluta radicada en una actitud valenta. Un projecte amb alguna mesura d’atreviment i exageració, però en el fons i sense cap manual d’autoajuda, llegint entre línies i assumint el què hi ha.
+ aquí.

Comentaris