KONVENT ES PRESENTA

En Concert

MANRESA

SALA STROIKA
Dijous 17 de 2014 - SALA STROIKA


      KONVENT (es) presenta: DUB TRIO + ESPERIT
       Una nit, la d’aquest dijous sant, que serà especial. En primer lloc perquè fem una co-producció d’aquelles que ens fa contents i orgullosos: no treballem sols i ens encanta treballar amb els amics. En segon lloc perquè serà la presentació (semi)oficial i en clau musical de la nova singladura del Konvent de Cal Rosal, al Berguedà: el que fins ara ha estat un espai underground que ha donat pista lliure i acollit, intermitentment, les millors mostres de cultura i art d’aquestes terres, enceta nova etapa marcada per la regularitat, l’adequació de l’espai i la gastronomia i l’art com a eixos centrals. I en tercer lloc, perquè ho farem a l’Stroika amb un menú musical de luxe: Dub Trio en data única a l’estat espanyol. Vinguin a celebrar-ho, doncs estem d’enhorabona i a més… és setmana santa!Dub Trio 

Aquest trio instrumental de Brooklyn (NY · EUA) són la bomba. The Wire hi afegeix que ho són en tots els sentits, i The New York Times diu que toquen una barreja de gorooves de reggae espaial amb punkrock adrenalític. No ho sabem: tota descripció és complicada, però el directe és simplement devastador. Stu Brooks, Joe Tomino i DP Holmes treuen els seus discos amb Ipecac i Roir (amb Mike Patton de Faith No More al darrera), li fan de backing band a Matisyahu, han gravat àlbums amb llegendes com U-Roy i treballat en diverses vessants amb artistes com Lady Gaga, 50 Cent, G-Unit, Tupac Shakur, The Fugees, Laauryn Hill, Rage Against the Machine, Mos Def, Mobb Deep o Yoko Ono. Presenten el seu darrer disc, “IV”, del qual ells mateixos diuen que ‘té parts totalment danyines, demoníaques, agressives i de vegades molestoses, però en té d’altres que són maques, emotives i fins i tot relaxants… ha estat un objectiu el de treballar amb tantes emocions com fos possible’. Reblen el clau dient que ‘com amb tots els nostres discos, hem fet la música que ens ha vingut de gust fer… si hi ha quelcom que ens mola a tots tres en el concepte o en l’estil, doncs ho incorporem al nostre so: cap idea és una mala idea’. A fe de deu que ho aconsegueixen. NO US HO PERDEU: ÚNICA DATA A L’ESTAT!

       WEB AQUÍ

Esperit 

Després de solcar mig món amb multitud d’aventures musicals, però sobretot amb Les Aus, ara Mau Boada (Sant Celoni, 1981) presenta el seu projecte més personal,Esperit! Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ. Malgrat la seva joventut, Mau Boada ja ha deixat la seva empremta en una vintena llarga de discos. Es fa present en l’undergound de Nova York amb la mateixa naturalitat que a Sant Celoni o a l’Heliogàbal, o com quan girava per Europa en una companyia de circ. Els seus concerts són sempre imprevisibles i transiten per camins inesperats, portant el públic al límit de la hipnosi. Un multiinstrumentista il·luminat i somrient. Una música que neix lliure i flueix lliure.

       + INFO AQUÍComentaris