JORDI GALERA IT'S ONLY


CASAL D'EUROPA DEL BERGUEDÀ
BERGA

Fins el 30 de setembre 2013


JORDI GALERA i ONLY LONELINESS

    Fa temps que estem encuriosits per aquest personatge. Encara no hem pogut veure en directe res de la seva obra, però realment ens ve molt de gust. Fa poc va fer un workshop a la ciutat de berga, però se’ns va escapar. Ara però, ja no tenim excusa !!

Amb la principal peculiaritat és que la obra està feta i produïda íntegrament amb un dispositiu smartphone i on la figura humana i arquitectura prenen principal protagonisme.

Segons l'autor, tot comença fa 2 anys  amb l’interès d'exprimir al màxim el telèfon mòbil en la seva funció de càmara i fotografia. Ràpidament hi troba la comoditat, la facilitat al disparar i la suficient qualitat com per sortir al carrer i poder captar aquests moments quotidians sense cridar massa l’atenció i gaudint de la proximitat quan realment fa falta.

Tota la post-edició de les imatges està treballada amb el mateix dispositiu. Segons Galera, realment és una eina més potent del que sovint podem pensar. El treball es més fluïd i més intuïtiu que no pas si el tractament el transportem a un ordinador. Aquesta rapidesa des del captament de la imatge a la finalització de la mateixa, passant per poder-la compartir instantàniament a les diferents xarxes socials, em va captivar.

D’aquí surten aquestes trenta fotografies de carrer, en blanc i negre on es pretén expressar la soletat dels individuus que les composen, vers al món que mai es mou i que sempre està allà. Tot vist des d’un telèfon; eina per molts avui dia, imprescindible. 





Comentaris