CHRISTIAAN LIEVERSE


VILLA DEL ARTE
BARCELONA

Fins el 5 d'agost
L'holandès christiaan lieverse  exposa 13 obres que mostren la fascinació de l’autor pel contrast entre la imperfecció i el model, la fredor i l’empatia, el natural i l’artificial.
En les seves pintures, sovint descrites com a retrats psicològics, l’objectiu de Lieverse és generar preguntes en l’espectador, creant un diàleg silenciós entre l’observador i la figura representada. 
D’altra banda, el subjecte és aïllat del seu context per ser col·locat en una nova dimensió. Els fons són incerts i gairebé monocromàtics, i els marges del llenç no marquen els límits de la història, deixant totalment oberta la seva interpretació. “A vegades hi ha un color ‘perdut’ al pinzell, però sempre resulta ser temporal... la meva paleta és de color blau, negre i blanc. Les meves pintures són principalment blanques i molt pàl·lides, però de tant en tant també són d’un negre profund, amb un blanc incisiu”. 

L’última sèrie realitzada, hybrids, mostra uns rostres femenins creats digitalment, mitjançant el muntatge de diferents fotografies, la simetria impecable de les quals s’obté per imatge mirall i on la proporció es basa en el nombre auri. Després, l’artista reprodueix l’obra sobre pell animal per crear, amb la pintura, un ésser “bestialment perfecte”, atractiu i animal al mateix temps. Com explica Lieverse: “Realment és perfecta i, malgrat ho intento, no sento res per ella. No puc interpretar-la, no m’hi apropo massa, però encara ho vull. Ella sembla familiar i, no obstant això, al mateix temps es percep desconeguda”. 


+ info aquí.
web autor aquí.


Comentaris