EGON SCHIELE ... EL PREMI


GUGGENHEIM BILBAO

Fins el 6 de gener 2013

Ja fa anys que el majestuós EGON SCHIELE no arribava al nostre país amb una retrospectiva. Potser perquè no té adeptes ? per desconegut ¿ per provocador ¿ potser perquè val molts calers moure la seva obra ¿¿

L’exposició de bilbao proposa una completa aproximació a l’univers d’aquest gran expressionista austríac, principalment a través dels seus dibuixos, gouaches i aquarel·les. Les seves obres sobre paper que integren la mostra provenen de l’albertina de viena.
Gairebé un centenar de treballs revelen l’evolució estilística de l’artista. Egon schiele va desenvolupar un estil molt personal dins del tractament decoratiu de les superfícies i les fluides línies ornamentals que eren pròpies de la secessió vienesa.

Schiele allibera la representació eròtica del nu femení  de les lligadures de la caricatura o de la finalitat pornogràfica, eliminant l’històric antagònic entre el punt bonic i el lleig, otorgant al nu femení un nou i diferent protagonisme dins del món de l’art. També el cos malalt i la desintegració patològica de la personalitat, eleven dins de la seva obra la categoria de l’art.

+ info aquí.
+ entrades al bloc.


Comentaris