yorgos k. el fill prim de la ironia.

bar la lluna (passeig de la indústria, 4 - berga)
finals març’010

exposició pintura HUMANIAC

yorgos k. (tessalònica -grècia- desembre de 1967)
yorgos k. enginyer de comunicacions visuals, es dedica professionalment al món de la il·lustració, cartoon aplicat a llibres, revistes i multimèdia.
Per aquesta ocasió presenta per primera vegada una col·lecció de pintures, amb el nom d’HUMANIAC, en la que aplica la seva particular i especial retòrica visual a través de cossos en blanc i negre que s’entrelliguen entre si, per acabar formant una interessant i singular proposta.
Els treballs de yorgos k. acostumen a tenir un doble sentit, interessat en utilitzar i apropar el món de les visions impossibles, dibuix de divulgació àmplia, sempre amb un llenguatge molt propi i simple, carregat de sàtira i humor, i amb una línia directa al còmic per adults de la que sempre se’n pot extreure una àmplia i categòrica interpretació.
yorgos k. neix a grècia, passa una llarga temporada a berlín i actualment resideix a cercs (berguedà). Tot un personatge, que a mesura que el descobreixes te n’adones de l’elevada capacitat que l’empeny, el ric món interior i el poc conformisme davant d’una societat de vegades massa apaivagada.
Al 2005 crea l’estudi de disseny gràfic IMAGISTAN, juntament amb maria kapretz. yorgos k. ha exposat a berlín, grècia, barcelona i ha col·laborat amb kukuxumusu i revistes com cáñamo, així com un ampli ventall de publicacions gregues. Cofundador del grup irènia www.irenia.net, dedicat a l’educació per a la pau mitjançant el joc i que ofereix activitats escolars a cada vegada més escoles catalanes.
+ info aquí:

Comentaris